"Livet är ett mysterium att uppleva. Inte ett problem att lösa."


Søren Kierkegaard

FRÅGOR OCH SVAR OM GUIDER

1. Stefan, du pratar om att vi alla har våra egna guider, men vad är en guide egentligen?

Guider är ett samlingsnamn för de vägledare vi har på andra sidan och som hjälper oss och leder oss rätt här i livet. Det kan vara änglar, avlidna familjemedlemmar, men oftast menar man med guider de som har ett samband med oss i vår större andliga familj. Personer som inte är här nu och inte har varit det under din livstid, men väl i tidigare liv, och som därför kan hjälpa dig med vem du är och vad du ska göra. Allt enligt Livsboken, den plan ni kommit överens om innan du kom hit. Det troligaste är också att du har varit guide till dem tidigare.


2. Har vi alltså haft ett gemensamt liv någon gång?

Ja, du har levt i tidigare inkarnationer med dina guider och skapat en bra energi er emellan, som gör att ni nu litar på varandra för att kunna jobba bra tillsammans. Ni kan ha vuxit upp i samma familj, varit partners eller haft andra starka band. Ni har troligen gemensamma karman som ni nu kan lösa genom att guida och guidas. Det är därför man kan stå mycket nära sina guider på andra sidan fast man inte setts i det här livet som den man är nu.


3. Vad kan de hjälpa oss med och hur jobbar du själv med guider?

De kan hjälpa, stödja, understryka eller varna när jag är med om något särskilt i livet. Vi är ju lite förvirrade på den här sidan, minst sagt, därför att vi inte kommer ihåg vilka vi är. Många gånger vet man inte säkert vad man ska göra i en situation, eller vilket av flera alternativ man ska välja. Vi kanske gör ”fel” val eller träffar ”fel” personer. Ibland avviker vi helt enkelt från den väg som det är tänkt att vi ska gå, då kan man ha stor nytta av sina guider. De signalerar på en mängd olika sätt som man kan träna  sig i att läsa av och förstå. Man kan också få bekräftelse från dem att man är på rätt väg i stunder av tvivel. I mitt mediala arbete hjälper guiderna mig bland annat genom att visa klientens aura- och chakrafärger, andra symboler och delar av livskartan, så att jag vet vad vi ska prata om under sessionen och vad klienten behöver hjälp med för att kunna utvecklas och komma vidare på bästa sätt

FRÅGOR OCH SVAR OM GUIDER
FRÅGOR OM GUIDER

4. Kan alla vända sig till sina guider eller är det bara medium som kan det?

Alla använder redan sina guider men de flesta vet inte om det. Det finns inget annat sätt att leva på. Alla behöver förstås inte veta något om guider, utan klarar sig alldeles utmärkt ändå. Man kallar det magkänsla, intuition, ödet och en massa andra saker. Tillsammans med guiden har du ett gemensamt avtal om hur du ska ta dig härifrån till dit, göra de där uppgifterna och vara med om de här händelserna. Du utvecklas av det, och guiden utvecklas av det. Om man lär sig att lyssna och läsa av signalerna och vet hur det fungerar, så går det lättare och man slipper gå så djupt in i det där tvivlet och den där tvekan vi alla känner lite till mans och kvinns då och då. Men en del klarar livet bra ändå, följer sina guider och planen utan att ha en aning om att de har guider eller en plan. Medvetenhet om hur det funkar brukar förenkla livet, men det är inget måste. Ett medium har lärt sig att i ett vidare perspektiv använda sina guider för att kunna vägleda andra människor. Men det är en träningssak.


5. Hur kan jag ta reda på vilka guider jag själv har?

Åh, det finns massor av sätt. Man kan gå till ett medium, naturligtvis. Man kan drömma om sin guide, man kan få ett namn som liksom hamrar sig in och som man känner sig bekant med utan att veta hur. Man kan titta i en spegel och be guiden visa sig en smula i spegelbilden. Man kan meditera. Man kan titta på sina inkarnationer och få reda på vem som spelat en avgörande roll där. Och man kan gå en kurs i ämnet. Man kan … ja, man kan göra en massa saker. Det viktiga är att man är öppen och lyhörd, såsom med allt andligt, så visar de sig på ett eller annat sätt förr eller senare. Om det är viktigt för en och man är intresserad så brukar man få svar. Är man fortfarande osäker, kan man som sagt alltid ta hjälp av ett medium. Det är det vi är till för.

Mer om guider och änglar

EN ANDLIG GUIDE

En andlig guide 

Lär känna en av dina

andliga guider bättre

DINA GUIDER OCH ÄNGLAR

Dina guider och änglar

Lär känna dina guider och änglar och lär dig hur ni kan kommunicera

med varandra.

VÄGLEDNING VIA MEJL

Vägledning via mejl

Passar dig som inte har möjlighet

att komma till Norrtälje

eller Stockholm.